Dukátové buchtičky trochu inak

Autor receptu: archaa

Možno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept nenašla, rozhodla som sa pridať ho a podeliť sa s tými, ktorí ešte takto dukátové buchtičky nepoznajú..

4
porcie
125 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do domácej pekárne dáme mlieko, roztopené maslo, žltky, rum, citrónovú kôru, vanilkový cukor, múku, na jednu stranu cukor na druhú soľ a k cukru pridáme droždie. Spustíme program cesto a necháme pracovať pekárničku. (Ak pekárničku nemáte, cesto si pripravte vami osvedčeným spôsobom a postupom. Nechajte hodinu vykysnúť)
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, scedenými hrozienkami, mletou škoricou a cesto v strede rozrežeme.Obe polovice zvlášť zavinieme a krájame roládky, ktoré ukladáme na vymastený plech, pričom každý kúsok potrieme maslom. Na plechu ich ešte necháme podkysnúť 15 minút a až potom vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a upečieme.
  3. Vanilkový krém k buchtičkám pripravujem podľa návodu na krabičke maizeny či zlatého klasu.