Dukátové buchtičky trochu inak
Autor receptu: archaa
Možno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept
nenašla, rozhodla som sa pridať ho a podeliť sa s tými, ktorí ešte takto dukátové buchtičky
nepoznajú..
4 porcie |
125 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Do domácej pekárne dáme mlieko, roztopené maslo, žltky, rum, citrónovú kôru, vanilkový cukor, múku, na jednu stranu cukor na druhú soľ a k cukru pridáme droždie. Spustíme program cesto a necháme pracovať pekárničku. (Ak pekárničku nemáte, cesto si pripravte vami osvedčeným spôsobom a postupom. Nechajte hodinu vykysnúť)
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, scedenými hrozienkami, mletou škoricou a cesto v strede rozrežeme.Obe polovice zvlášť zavinieme a krájame roládky, ktoré ukladáme na vymastený plech, pričom každý kúsok potrieme maslom. Na plechu ich ešte necháme podkysnúť 15 minút a až potom vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a upečieme.
- Vanilkový krém k buchtičkám pripravujem podľa návodu na krabičke maizeny či zlatého klasu.