Double burger s červenou repou

Autor receptu: redakcia

1
porcia
35 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 – 4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na trikrát a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.
  3. Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme červenú repu, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann‘s a prikryjeme prostredným dielom žemle.
  4. Na žemľu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme chrumkavým „viečkom“ žemle.