Domáci vanilkový cukor (fotorecept)

Autor receptu: maartina

Odkedy som si po prvý krát spravila vanilkový cukor, tak ten z obchodu už nepoužívam ...dávam prednosť "natur produktu" pred umelinami ...isto je Vás viac :) ...ponúkam postup, ako ho pripravujem (pdľ. Šéfkuchára bez čapice)

Postup

  1. Vanilkové struky dáme do mixéra a dôkladne rozmixujeme, pridáme trochu cukru a ďalej mixujeme ...keď je potrebné, oškrabujeme steny nádoby.
  2. Zmes preosejeme do misky a zbytok čo nám zostal na sitku dáme späť do mixéra s trochou cukru ...ak sa dá čo najdôkladnejšie rozmixovať. Znova preosiať a ak máme ešte nejaký zbytok na sitku šup s ním znova do mixéra.
  3. Výsledkom bude trochu popolavá zmes, kt. zmiešame so zvyšným cukrom ...a máte hotový vanilkový cukor. Dajte si ho do vzduchotesnej nádoby a vydrží Vám koľko len budete chcieť :)
  4. Tentokrát som si vanilkové struky kúpila cez net, riskla som to a oplatilo sa ...som nesmierne spokojná s kvalitou tejto vanilky (z Indie) ...namiesto suchých a tvrdých strukov, kt. som si doposiaľ kupovala v bežných obchodoch, mi prišli krásne voňavé, hrubé, vlhké struky plné "kaviáru"...a ešte ma vyšli aj lacnejšie :)