Domáci puding

Autor receptu: tajka06

Hľadala som čosi rýchle, jednoduché a zároveň chutné na nedeľné popoludnie.Na jednej českej stránke o varení som našla tento puding a veľmi ma prekvapil svojou príjemnou chuťou a jemnou konzistenciou.

5
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť 750ml mlieka s vanilkovym i trstinovym cukrom,prip.dužinou z vanilky.Keď vrie,pridáme vyšľahanu zmes z 250ml mlieka,zltky a muku.Varíme do zhustnutia.Potom znížime plameň a hodíme do zmesi kúsok masla,miešame, kým sa nerozpustí. Nasledne pridáme vyslahany sneh z bielkov a štipky soli a opäť dobre premiesame.Cca 1 min este varime na nizkom plameni a odstavíme.
  2. Nalejeme do pripravených misiek napr. s piškótami a čerstvými jahodami.Navrch som dala trošku pudingu,ktorý som predtým vymiesala s kakaovym práškom.