Domáci jogurt (fotorecept)

Autor receptu: eldina

domáci je domáci..:)

5 minút
príprava

Postup

  1. Potrebujeme/ ja som robila z 2 dávok t.j.2 L mlieka+ 1 malý biely jogurt, so živými kultúrami /
  2. mlieko dať ohriať, malý trik-na teplotu, kým malíčkom vydržíte počítať do 10 (sekúnd)...:)----ak páli, že nevydržíte/neplatí pre masochistov/-nechať trochu vychladnúť..
  3. z ohriateho mlieka odobrať 150 ml mlieka a zmiešať s 3 PL jogurtu/môžte pridať aj 1 PL kyslej smotany, jogurt bude hustejší/
  4. vliať do ohriateho mlieka
  5. a dobre premiešať
  6. naliať do pripravených fliaš
  7. a zabaliť do igelitového vrecka
  8. vrecko prekryť utierkou a nechať stáť do druhého dňa, na izbovej teplote..potom premiestniť do chladničky..
  9. robila som z domáceho mlieka, z automatu..jogurt je fantasticky smotanový..dá sa baštiť s ovocím, lekvárom, či pridávať do jedál....príprava bola do 5 min, ale celková je samozrejme, kvôli "sadnutiu" niekoľko hodín