Domáci jablkový koláč

Autor receptu: boeuf

Voňavý a chutný, najlepší na jeseň a zimu.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme maslo a cukor so štipkou soli do peny. Postupne zapracujeme vajcia, múku a prášok do pečiva.
  2. Olúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a každú štvrtinu nakrojíme pozdĺž 4 hlbšími zárezmi, no jednotlivé štvrtiny nerozkrojíme na drobnejšie časti.
  3. Na dno formy dáme kruh z papiera na pečenie a boky vymažeme maslom. Vlejeme cesto a zatlačíme nakrojené jablká. Jablká pocukrujeme kryštálovým cukrom a dáme piecť na cca 45 minút do predohriatej rúry na 180 °C. Počas pečenia skúšame koláč špajdľou a po upečení ho necháme vychladnúť. Výborne sa hodí ku vanilkovej zmrzline.