Domáci jablkový koláč
Autor receptu: boeuf
Voňavý a chutný, najlepší na jeseň a zimu.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľaháme maslo a cukor so štipkou soli do peny. Postupne zapracujeme vajcia, múku a prášok do pečiva.
- Olúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a každú štvrtinu nakrojíme pozdĺž 4 hlbšími zárezmi, no jednotlivé štvrtiny nerozkrojíme na drobnejšie časti.
- Na dno formy dáme kruh z papiera na pečenie a boky vymažeme maslom. Vlejeme cesto a zatlačíme nakrojené jablká. Jablká pocukrujeme kryštálovým cukrom a dáme piecť na cca 45 minút do predohriatej rúry na 180 °C. Počas pečenia skúšame koláč špajdľou a po upečení ho necháme vychladnúť. Výborne sa hodí ku vanilkovej zmrzline.