Domáci francúzsky krémeš (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Už dlhšiu dobu som sa chystala spraviť krémeš. Nafotila som postup, no nevložila som
ho. Rok čakal na uverejnenie. Teraz, keď sa pozerám na fotky, by som si z neho dala:-)
Postup
- Rozmrazené lístkové cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala natenko. Cesto som dala na studenou vodou opláchnutý plech. Cesto som na plechu popichala vidličkou, aby sa nevydúvalo.
- Takto som upiekla obidva pláty. Rúru som vyhriala na 220°C, piekla som do ružova asi 10 minút.
- Väčšiu polovicu mlieka som dala variť s cukrom a 2 balíčkami vanilkového cukru. Vo zvyšnom mlieku som rozmiešala 3 Zlaté klasy s 3 žĺtkami a 3 pl hrubej múky. Uvarila som hustý puding.
- Bielka som dotuha vyšľahala.
- Ručne som sneh zamiešala do horúceho pudingu. Puding som natrela na jeden upečený plát cesta.Kým mi puding vychladne, spravila som si šľahačku.
- 500 ml šľahačky som vymiešala s jedným vanilkovým cukrom a 2 balíčkami Smetafixu - stužovač šľahačy.
- Hotovú som dala na chvíľu do chladničky, lebo puding mi ešte nevychladol.
- Na vychladnutý puding som natrela šľahačku. Plech som dala do chladničky.
- Roztopila som čokoládu s cerou, natrela som ju na vrchný plát cesta. Pred celkovým zatuhnutím čokolády som ho pokrájala na kocky. Pred krájaním som si namočila nôž do studenej vody.
- Kocky som ukladala na šľahačku.
- Po ochutnávke toto zostalo na plechu:-) Je pravda, že sme to nezjedli sami dvaja s manželom.