Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Domáce cestoviny obľubujeme.Je s tým troška práce, ale to vždy stojí za námahu..sú čerstvé a posypané s rôznymi posýpkami sú vďačným jedlom..

1
porcia
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Polohrubú múku som preosiala, urobila jamku a pridala som vajce.. len toľko múky som použila, koľko prijme jedno vajce.
  2. Z cesta som vymiesila tvrdé nelepivé cesto, mktoré som rozdelila na dve polovice, aby sa mi lepšie zmestilo na pracovnú dosku...
  3. Cesto som rozvaľkala..rozvaľkané cesto som prerezala na polovicu a ztočila...máme radi dlhšie rezance...
  4. Potom som ho zašala krájať na troška širšie rezance..
  5. Pokrájané cesto.. dala som zovrieť vodu do hrnca na vyvarenie rezancov..hotové vyvarené rezance som poliala troškou oleja , aby sa nezlepili...potom som si pripravila strúhanku na posypanie...na panvicu som dala troška oleja a nasypala strúhanku, ktorú som na malom ohni pomaly miešala, aby sa opiekla do svetlohneda...
  6. Do hotovej strúhanky som ešte prisypala škoricový cukor a osdstavila z ohňa..Rezance som nabrala na tanier, posypala strúhankou , zmiešala a pridala som hrozienka namočené v rume..zvyknem ich poliať aj sirupom zo zaváraného ovocia..dobrú chuť..