Domáce rezance ako od babičky

Autor receptu: alzbetty

Tak som sa ráno zobudila a rozmýšľam, čo s načatým prázdninovým dňom... obed uvarený odvčera... tak mi napadlo prečo pre zmenu neurobiť domáce rezance tak, ako ich robila moja babička:D a keďže sme sa nedávno presťahovali a polovica vecí ešte chýba, všetko išlo poctivo prácne ručne :D

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiesime s vajcami na pevné tuhé cesto. Podľa potreby jej pridáme, cesto má byť tvrdšie ale tak, aby sa dalo vaľkať. Rozdelíme si ho na viac bochníkov
  2. Každý bochník vyvaľkáme úplne natenko, tak, aby presvitala podložka.
  3. Cesto dáme potom preschnúť, zhruba na 30-45 minút. Potom ho nakrájame na pruhy a tie nožom na čo najtenšie rezančeky (vlásky).
  4. No a rezance už len dáme na plech s papierom a necháme dobre uschnúť. Skladujeme zakryté niekde na suchom mieste. Používame ako rezance napríklad do slepačej polievky :D