Domáce rezance aj do kapustnice :-)

Autor receptu: marcy

rada robím svoje cesto,lebo nám chutí a ja robím s radosťou. Mám 5 sestier,krájali sme aj na svatby,tam som sa zaškolila....teraz je to relax,radšej domáce cesto ako telka :o)

8 šálky
porcií
1 hod. minút
príprava
4-5 min. minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zásadne robím v miske,najprv vyšľahám vidličkou vajíčka so soľou a olejom.Potom pridávam múku,kým sa mi neodlepuje od misky.Z troch vajec si rozdelím cesto na tri bochníčky.Podsypujem potom hrubou múkou.
  2. Nechám na utierke vysušiť asi hodinku.Dobre posypem múkou,prehnem cesto a porežem na pásiky
  3. Do kapustnice krájam širšie rezance,do kuracej,či hovädzej polievky tenšie rezance :)
  4. do kapustnice