Domáce pohánkovo-ryžové cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: flower
Keďže lepok mi nerobí dobre, skúsila som si vyrobiť cestoviny podľa mojej chuti sama :)
Výsledok mi stál za to :) Kto chce, môže si ich spraviť v čisto pohánkovej verzii.
Množstvo je na 2 väčšie porcie.
2 porcie |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny spojíme a cesto dobre vymiesime. Necháme 30 minút odpočívať.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme do požadovanej hrúbky, pomúčime aj zvrchu, aby sa nám neskôr cestoviny nezlepili.
- Po dĺžke narežeme na približne rovnako široké pláty, ktoré na seba poukladáme a nakrájame na rezance alebo iný preferovaný tvar.
- Cestoviny pekne pooddeľujeme, rozložíme na plech a necháme aspoň 30 minút postáť.
- Varíme v osolenej vriacej vode "al dente". Cca po 10 minútach ochutnať, ak sú ešte trocha tvrdé, ale už nie surové, tak sú hotové :)
- Pripravíme ich napríklad s paradajkovo-mäsovou omáčkou :)
Ďalšie nápady? :)