Domáce piškóty zo špaldovej múky
Autor receptu: adula76
Piškóty sú u nás doma vždy k dispozícii. Špaldovú múku využívam všade, takže aj na ne. Občas ich ozvláštnim perníkovým korením, niekedy pridám kakao. Sú výborné, pretože sú nadýchané a jemné.
10 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žľtky vyšľaháme spolu s cukrom a vodou, min. 5 minút. Do žĺtkovej zmesi pridávame po lyžiciach múku a nakoniec sneh. Na plech vystlatý papierom kladieme kopky alebo ich nastriekame vrecúškom, trošku ďalej od seba, pretože sa trochu zväčšia.
Posypeme ich mletým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch, orientačný čas pečenia je 15 min. Z tohoto množstva je zhruba 250 g.
Múku môžme nahradiť celozrnnou pšeničnou.