Domáce müsli

Autor receptu: daniella9

Veľmi vhodné na raňajky. Po jednej miske mám na tri hodiny pokoj od jedla:-D A raňajky sú hlavným jedlom dňa, aby naše telo mohlo správne fungovať...

15 minút
príprava

Postup

  1. Ovsené vločky zmiešame spolu so sušeným ovocím a orechami. Sušené ovocie umyjeme. V tomto prípade som použila veľké ovsené vločky, kľudne použite aj jemné, podľa toho čo Vám bude vyhovovať viac:-). Zo sušeného ovocia som primiešala marhule nakrájané na kúsky, hrozienka a brusnice. Z orechov to boli pokrájané lieskové oriešky, mandle a vlašské orechy. Zo semienok som vybrala tekvicové. Nakoniec som pridala ešte struhaný kokos a všetko dobre premiešala. Výber ovocia, orieškov a pod. záleží len na Vás, čo máte radi, to tam nasypte:-)
  2. Zvykla som musli miešať s mliekom, ale minule som sa dočítala, že ked sa vločky zalejú vodou, tak po tom sa z nich lepšie uvoľňujú výživné látky... Vločky mimo iného obsahujú vlákninu, ktorá sa postupne uvoľňuje a vdaka tomu hned nevyhladnem a som sýta...a v ovocí, orechoch a semienkach je zdraviu prospešných látok viac než dosť...:-)
  3. Musli si obvykle nasypem do misky, zalejem vodou a zohrejem v mikrovlnke. Posypem škoricou, troškou trstinového cukru a môže sa raňajkovať:-) HoTovo, dobrú chuť:-)