Ovsené tyčinky
Domáce Flap jack (ovsené tyčinky)
Autor receptu: saymona
Niečo malé sladké pod zub aj pre tých, ktorí nemôžu mlieko.
6-8 porcií |
5 minút príprava |
30-40 minút na 190 °C |
Postup
- Jablká očistíme a pokrájame. Všetky suroviny okrem vločiek dáme do hrnca, trocha povaríme, aby sa chute spojili a jablká trocha rozvarili (ja som dala jedno pri varení jedno až potom).
- Keď je všetko prepojené, hmotu nalejeme na ovsené vločky a miešame. Ak sa nám zdá hmota príliš suchá, môžeme pridať trocha mlieka. Hmotu prenesieme na plech, urovnáme a pečieme na 190 °C do zlatista (okolo 35 minút). Necháme 5-10 minút trocha vychladnúť a nakrájame. Ja ich potom nechávam vychladnúť úplne, pokiaľ ich odložím. Dobrú chuť.
- PS: môžete si pridať nasekané orechy, rôzne semiačka alebo sušené či čerstvé ovocie, každý kto čo má rád :3