Domáce cestoviny

Autor receptu: peknadomacnost

Na tento hokus-pokus sme sa doma chystali už od začiatka týždňa, kedy sme si z Ľubľany priniesli starý taliansky strojček na cestoviny ampia 110. Recept na cestoviny je jednoduchý. Na 100 gramov polohrubej múky pripadá jedno vajko + štipka soli. Množstvo si zamiesite si podľa ľubovôle alebo podľa toho, koľko vás bude okolo stola sedieť.

Suroviny

Postup

  1. V mojom prípade som si zamiesila cesto z 300 gramov múky a 3 vajíčok.
  2. Vymiesené cesto odpočívalo polhoďku v chladničke.
  3. A potom prišla zábavná časť – dodatočné miesenie na strojčeku. Cesto som postupne stenčovala nastavením hrúbky medzi valčekmi.
  4. Tu sa nám to začalo vymykať z rúk :)
  5. Ale cesto sme nakoniec skrotili.
  6. Cestoviny som posypala trochou múky, aby sa nezlepili a dala na minútku povariť do hrnca s vriacou vodou.
  7. Pripravte si vašu obľúbenú omáčku...
  8. a vaše domáce tagliatelle sú na svete. Takéto cestoviny chutia úplne inak ako tie z obchodu a príprava na strojčeku je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Dobrú chuť!