Domáce cestoviny
Autor receptu: peknadomacnost
Na tento hokus-pokus sme sa doma chystali už od začiatka týždňa, kedy sme si z Ľubľany
priniesli starý taliansky strojček na cestoviny ampia 110. Recept na cestoviny je
jednoduchý. Na 100 gramov polohrubej múky pripadá jedno vajko + štipka soli. Množstvo
si zamiesite si podľa ľubovôle alebo podľa toho, koľko vás bude okolo stola sedieť.
Postup
- V mojom prípade som si zamiesila cesto z 300 gramov múky a 3 vajíčok.
- Vymiesené cesto odpočívalo polhoďku v chladničke.
- A potom prišla zábavná časť – dodatočné miesenie na strojčeku. Cesto som postupne stenčovala nastavením hrúbky medzi valčekmi.
- Tu sa nám to začalo vymykať z rúk :)
- Ale cesto sme nakoniec skrotili.
- Cestoviny som posypala trochou múky, aby sa nezlepili a dala na minútku povariť do hrnca s vriacou vodou.
- Pripravte si vašu obľúbenú omáčku...
- a vaše domáce tagliatelle sú na svete. Takéto cestoviny chutia úplne inak ako tie z obchodu a príprava na strojčeku je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Dobrú chuť!