Domáca tvarohová zmrzlina s jahodami
Autor receptu: danda3
Recept pochádza z kuchárskej knihy a mierne upravený ho robievam veľmi často, či v zime či v lete, proste, keď máme chuť, niet nad dobrú domácu zmrzlinu. Ale dnes som ju prvýkrát robila s čerstvými jahodami musím povedať, že to už je iná káva.
Postup
- Šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha.
- Tvaroh zmiešame s neuvareným salkom.
- Celé vajčka si vyšľaháme s cukrom do peny. Kto sa bojí surových vajec, môže si ich vyľahať nad parou.
- Žĺtkovú hmotu nalejeme k tvarohovej zmesi.
- Jahody rozmixujeme alebo roztlačíme, nemusia byť úplne na jemno. Namiesto jahôd môže byť lesná zmes, čučoriedky a podobne.
- Roztlačené jahody vmiešame do tvarohovo-žĺtkovej zmesi.
- Nakoniec pridáme šľahačky a jemne premiešame.
- A môžeme nalievať do pripravených nádobiek.
- Toto je množstvo z jednej dávky + tie dve zmrzlinky na hlavnej fotke. Dáme do mrazáku.
- A už len vyťahujeme a pochutnávame si na tejto dobrôtke.