Domáca oriešková zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Milujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a výsledok je lahodná maškrta. Ponúkam Vám svoj vlastný recept. Môžeme použiť aj iné orechy - mandle, lieskové oriešky, arašidy, a iné, ktoré zbavíme šupky, na hrubo posekáme a pred použitím na sucho opražíme.
1 dávka porcia |
30 minút príprava |
4 h mrazenie minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny. Vanilkové lusky rozkrojíme po dlžke na polovicu ostrým nožom, pomocou noža vyškriabeme zrniečka a pridáme ich do sladkej smotany, v ktorej sme rozmiešali do hladka práškový cukor. Vlašské orechy posekáme na hrubo a opražíme ich na sucho na panvici.
- Mliečnu zmes ušľaháme do polotuha.
- Do ušľahanej šľahačky vmiešame posekané a vychladnuté opražené vlašské orechy. Pripravenú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby nevznikli kryštáliky a zmes sa mrazila rovnomerne, čo trvá asi 4 hodiny. Zmrzlinu vyberieme niekoľko minút pred podávaním a porcujeme ju do zmrzlinových pohárov, kornútikov z oplátky alebo na dezertné tanieriky.