Domáca marhuľová zmrzlina

Autor receptu: danda3

Včera som zavárala marhule a ostalo mi dosť mäkkých, bublaninu som piecť nechcela, nám netreba, a synovia nie sú doma, a keďže horúčavy nepoľavujú, skôr naopak, vymyslela som si túto chladenú pochúťku.

20 minút
príprava

Postup

  1. Čerstvé marhule rozmixujeme, nemuia byť úplne na jemno.
  2. Šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha.
  3. Potom pridáme tatra mlieko (to je nesladené kondenzované mlieko), med, tvaroh a metličkou vymiešame.
  4. Pridáme k rozmixovaným marhuliam, nalejeme odšťavenú citrónovú šťavu a premiešame. Cukor alebo med si pridajte podľa chuti.
  5. Nakoniec ponalievame do pripravených nádobiek, dáme chladiť.
  6. A už len vyťahujeme a degustujeme a degustujeme, mňam, je výborná!♥