Domáca marhuľová zmrzlina
Autor receptu: danda3
Včera som zavárala marhule a ostalo mi dosť mäkkých, bublaninu som piecť nechcela, nám netreba, a synovia nie sú doma, a keďže horúčavy nepoľavujú, skôr naopak, vymyslela som si túto chladenú pochúťku.
Postup
- Čerstvé marhule rozmixujeme, nemuia byť úplne na jemno.
- Šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha.
- Potom pridáme tatra mlieko (to je nesladené kondenzované mlieko), med, tvaroh a metličkou vymiešame.
- Pridáme k rozmixovaným marhuliam, nalejeme odšťavenú citrónovú šťavu a premiešame. Cukor alebo med si pridajte podľa chuti.
- Nakoniec ponalievame do pripravených nádobiek, dáme chladiť.
- A už len vyťahujeme a degustujeme a degustujeme, mňam, je výborná!♥