Domáca Griotka (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... rástol strom a na ňom višne ..... požičial som si ich
Postup
- potrebujeme pekné zralé višne .... kradnuté vraj chutia najlepšie - ozaj chutili
- višne vykôstkujeme a povyhazujeme prebytočné mäso - červíkou
- odvážíme si 1250 gr
- vykostkovaná višne nasypeme do 3 litrového pohára
- višne zasypeme 750 gr krištálového cukru
- zalejeme domácou pálenkou ...52 % ale nie až po vrch ....treba tam nechať 7 - 8 cm miesta
- pridáme vanilínový cukor
- 5 klinčekou do každého pohára
- a nakoniec štipku citrodeka ......ozaj štipku
poháre uzavrieme a ja som ich dal pri okno .... každý deň sa snimi trochu zatrepe ,aby sa vnútry premiešalo.
Asi po dvoch mesiacoch som ich dal pod stôl a tak ,,ležali až do oktobra.
- potom už len plniť do fliaš .... višne som poprekladal do jedného pohára a pomali rozdával aj na vianoce boli višne v čokoláde
- aj griotku som rozdával v mini flaštičkách .... chutí skvele ,ja ,,abstinent,, si znej potroche ucucávam