Dobošová torta (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

30 minút
príprava
100 minút
na 250 °C

Postup

  1. Z 8 bielok vyšľaháme tuhý sneh. Ostatných 7 celých vajec a 8 zvyšných žĺtkov zmiešame s cukrom. Potom pridáme muku a nakoniec sneh. Vznikne hustejšie cesto.
  2. Cesto rovnomerne rozotrieme na omastený a múkou vysypaný plech (spodok okrúhlej tortovej formy). Dáme piecť na 250stupňov, približne 4-5minut. Vytiahneme ho a ešte z teplého plechu dáme opatrne dole. Pláty si dáme vychladiť a pripravíme si krém.
  3. Do vodného kúpela dáme roztopiť čokoládu, ceru a 10dkg masla. Zvyšných 60 dkg vymiešame dohladka s cukrom a vajíčkami. Postupne pridávame roztopenú čokoládu, ale nie moc horúcu. Miešame pokiaľ krém nebude úplne hladký a lesklý. Trosku čokolády si odložíme na polevu.
  4. Keď je krém hotový, postupne si naplníme platy. Najkrajnejší si odložíme bokom, a použijeme ho navrch.
  5. Tortu oblejeme čokoládou a kraje natrieme zvyšným krémom a ozdobíme postrúhanou čokoládou.
  6. Hotovo!