Čokoládová roláda
Dobošková roláda
Autor receptu: katmitv
Koláčik, ktorý je u nás v rodine veľmi obľúbený.
Postup
- Cesto: Vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto.
- Cesto nalejeme na plech (30x20 cm) vyloženom papierom na pečenie a pečieme 5-10 minút. Po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme a varíme nad parou. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a necháme roztopiť za stáleho miešania. Stiahneme z pary a necháme vychladnúť.
- Maslo by malo mať izbovú a pred pridávaním k čokoládovej zmesi ho vymiešame. Následne spojíme s čokoládovou zmesou a krém natrieme na vychladnutú piškótu.
- Natretú piškótu naspäť zrolujeme a polejeme roztopenou čokoládou (poprípade odložíme asi 1-2 PL krému, ktorý natrieme na povrch rolády).