Divina na smotane (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Sem tam sa mi podarí mať trochu diviny.Býva to obyčajne podarúnok od lesákov.
Teším sa na to mäsko,pretože je predsa len chuťovo iné,na aké sme zvyknutí.
45 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravenú divinu z /diviačika/ som prešpikovala slaninkou.Mäsko je dosť suché.
- Pripravený kúsok na ochutenie koreninami.Ochutené mäso zabalím do alobalu a uložím na 6-12 hodín do chladu.
- Potom keď mäso naberie chute a je odpočinuté,rýchlo ho opečiem na panvici,aby sa uzavrelo a šťava zostala vo vnútri.
- Takto opečené a pripravené mäso preložím do cibuľkového základu aj s mastičkou na ktorom som ho opiekla.Pripravím si koreňovú zeleninu,ktorú pridám k mäsu.
- Pridám ju porezanú na kolieska k mäsu a podlejem vodou.Na vrch položím bobkový list.
- Takto nechám mäsko spolu so zeleninou sa variť,pomaly asi 2 hodiny,kým mäso nie je mäkké.Mäso vyberiem,na tanier.Nesmie byť prevarené,ale musí sa dať pekne úhľadne krájať.
- Omáčku si pripravím tak,že šťavu a zeleninu v ktorej sa varilo mäso nalejem do mixéra a zmixujem.Medzi tým si pripravím šľahačkovú smotanu s lyžičkou horčice a trochou mlieka.
Vlejem do mixéra ku omáčke.Prisypem 1 malú lyžičku hl.múky a malú lyžičku vegety.Premixujem. Vrátim omáčku do hrnca a nechám prevrieť.
- Omáčku dochutím šťavou s citróna aj kôrou z citróna.Omáčka je lahodná,jemná.Podávam k nej knédľu,alebo cestovinu.Ako veľmi chutný prídavok,brusnicový kompót.
- Chutná porcia,na ktorú sa vždy teším.