Dierovec

Autor receptu: adina1

....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a šľahačkou aj ako fajnový nedeľný dezert.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky prísady na cesto vložíme do hlbšej misy a ručným šľahačom vymiešame hustejšie vláčne cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Urobíme si tvarohovú plnku : zmiešame tvaroh, vajce, van. cukor, kryštálový cukor a hrozienka. Na surové cesto kladieme kávovou lyžičkou striedavo malé kôpky tvarohovej plnky a džemu.
  3. Takto pokryjeme celý povrch koláča. Pred pečením ho ešte posypeme sekanými vlašskými orechmi. Po upečení vzniknú na miestach plnky diery, podľa ktorých má koláč názov.