Dierovec
Autor receptu: adina1
....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a šľahačkou aj ako fajnový nedeľný dezert.
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto vložíme do hlbšej misy a ručným šľahačom vymiešame hustejšie vláčne cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Urobíme si tvarohovú plnku : zmiešame tvaroh, vajce, van. cukor, kryštálový cukor a hrozienka. Na surové cesto kladieme kávovou lyžičkou striedavo malé kôpky tvarohovej plnky a džemu.
- Takto pokryjeme celý povrch koláča. Pred pečením ho ešte posypeme sekanými vlašskými orechmi.
Po upečení vzniknú na miestach plnky diery, podľa ktorých má koláč názov.