Dezert Parfait s mandľami

Autor receptu: alexdidi

Túto maškrtu pripravujem ako spomienku na krásny Paríž/odtiaľ mám aj recept/,ale aj ako veľmi žiadanú delikatesu od mojej rodiny a priateľov. Poliata jahodovou omáčkou chutí báječne.

10
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. 1. vyšľaháme šľahačku,2.vyšľaháme bielka s kryštál. cukrom3.vyšľaháme žĺtka s prášk. a vanilk.cukrom.K žĺtkovej zmesi primiešame sneh z bielkov a šľahačku.
  2. Bábovkovú formu vystelieme potravinovou fóliou a dáme asi 1/2 krému, potom mandľové lupienky a zvyšnú časť krému.Uložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín.
  3. Podávame poliate ovocnou omáčkou alebo mandarink. kompótom porezaným na drobno.Dobrú chuť! Môj dezert je teraz bez mandľ. lupienkov, pretože som ich nedostala v žiadnom supermarkete/a navštívila som štyri/,a veru nám tam chýbali...