Detská krupica "Grís"

Autor receptu: bejulienka

Je u nás veľmi obľúbená, varím ju min. 1x za týždeň, aj pre dospelákov. My ju máme asi ešte radšej ako deti. Nikdy nezabudnem na chuť krupice mojej starej mamy. Je to síce už pár desiatok rokov dozadu, ale akoby som ju jedla len včera. Bohužiaľ, takú sa mi už nikdy nepodarilo spraviť.

5
porcií
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do 1 litra mlieka, ktoré sa už varí ihneď pridám 7lyžíc krupice, ktoré rozsypem, nie vsypem do mlieka, pridám 4 lyžice cukru, štipku soli a za stáleho miešania varím po požadovanú hustotu. My nemáme veľmi radi hustú krupicu.
  2. Rozlejem do misiek, na krupicu nasypem škoricový cukor alebo ešte lepšia je mletá škorica , podľa potreby a poukladám čokoládu na varenie v tvare krúžkov. Od určitého času ju používam aj ako polevu. Má pre mňa lepšiu chuť.
  3. Nechám trošku vychladnúť a papáme
  4. A vy ako robíte krupicu?