Cviklový šalát

Cviklový šalát s fazuľou a parenou treskou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Cviklu so šupkou uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú očistíme a nakrájame na kocky (približne vo veľkosti fazule).
  2. Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, scedíme, necháme vychladnúť a pridáme k cvikle. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme do šalátu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, olivový olej, citrónovú šťavu a zľahka premiešame (aby sa fazuľa nerozdrobila).
  3. Filet z tresky osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci paríme cca 7–12 minút (podľa hrúbky ryby). Podávame spolu so šalátom. Šalát môžeme podávať aj teplý, stačí ho jemne prehriať (nie variť) na panvici alebo v hrnci.