Cviklový šalát
Cviklový šalát s fazuľou a parenou treskou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cviklu so šupkou uvaríme v osolenej vode.
Vychladnutú očistíme a nakrájame na kocky
(približne vo veľkosti fazule).
- Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, scedíme, necháme vychladnúť a pridáme k cvikle.
Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme do
šalátu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu,
olivový olej, citrónovú šťavu a zľahka premiešame (aby sa fazuľa nerozdrobila).
- Filet z tresky osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci paríme cca 7–12 minút (podľa hrúbky ryby). Podávame spolu
so šalátom. Šalát môžeme podávať aj teplý,
stačí ho jemne prehriať (nie variť) na panvici
alebo v hrnci.
|