Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu
Autor receptu: sjuz
Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.
2-3 vačšie porcie |
30 minút príprava |
20 min cvikla minút tepelná úprava |
Postup
- Cviklu som uvarila v tlakovom hrnci do polomäkka. Vyhovuje nám, keď je v nej ešte cítiť trochu surovosť a je chrumkavá. Kým chladla, na panvicu som dala plátky slaninky a orechy.
Pomaly som túto kombináciu spolu opekala, slaninka pustila trochu tuku, takže nebolo potrebné pridávať žiaden. Orechy sa krásne obalili a jemne zhnedli.
Keď bola slaninka opražená, odstavila som panvicu z priameho tepla a pridala javorový sirup a premiešala.
- Cviklu som olúpala a nakrájala na kocky. Umytý a odkvapkaný polníček som pridala do misky ku cvikle.
- Vo vriacej vode som minútku blanšírovala baby špenát, a v cedníku ochladila studenou vodou.
- Ku cvikle a polníčku som pridala špenát, slaninku a orechy aj so všetkou tekutinou z panvice. Pridala som malinový ocot - je veľmi jemný - olivový olej a šalát rukami premiešala, aby sa všetko krásne obalilo chuťou. Na tanieri som ešte šalát okorenila, a obložila čertstvým kozím syrom.
Manželovi som slaninku nedala, ale ako bonus dostal k šalátu stratené vajíčko:)