Cviklovo- morčacia samosa

Autor receptu: sisok

Niekedy je komplikované prinútiť môjho drahého jesť zeleninu. Tak dnes som na neho skúsila cvikľu a nakoniec mu nebolo dosť. Nie je to prave indicke samoussa, ale snad bude chutiť :)

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji dosklovita. Morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli. Keď je mäso opečené z každej strany pridáme slaninu nakrájanú nadrobno. Slaniny nedávame naozaj veľa, nech neprebije chuťou ostatné suroviny. Predvarenú alebo predpečenú cvikľu nakrájame na drobné kúsky a hodíme ju hneď za slaninou- ja som mala cvikľu predpečenú spolu s cesnakom, takže dostala vynikajúcu chuť. No a na trošku farby a šťavnatého, pridáme polovicu konzervy kukurice.
  2. Necháme spoločne všetko trochu poopekať a podlejeme trochou bujónu. Dajte aký máte poruke, je to hlavne na to, aby to celé nebolo suché. Po cca 20 minútach stiahneme z ohňa a postupne pridáme tavený syr. Zmes necháme vychladnúť.
  3. Plátky cesta si rostrihneme na 2 časti. Návod ako pripraviť a naplniť samoussy nájdete na obrázku. Pripravené, pekne naplnené samoussy vložíme do rúry a pečieme na 180°C do chrumkava, do zlata. Podávame so šalátom, my sme si k tomu dali niečo ako tzatziky. Ak nemám doma grécky jogurt, dávam trošičku smotany, len tak, aby to nebolo moc tažká na žalúdok. Dobrú chuť