Cviklový zákusok
Cviklové rezy
Autor receptu: valina
Cvikla je výborná nielen ako príloha k jedlu, ale aj na sladko.
44 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Deň vopred uvaríme cviklu domäkka a smotanu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke.
- Cesto: Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku a vopred uvarenú rozmixovanú cviklu. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech a pečieme 30 minút na 200 °C.
- Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha, potom do šľahačky zľahka primiešame mascarpone.
- Upečený vychladnutý korpus potrieme lekvárom a natrieme 1/3 krému. Ostatným krémom rezy ozdobíme a posypeme cukríkmi.