Cviklové čipsy
Cviklové čipsy
Autor receptu: lara43
Máte chuť na čipsy a zároveň chcete jesť zdravo ? Toto je správny recept pre Vás. Zdravá forma čipsov. :)
2 porcie |
70 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup
- Cviklu poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať! Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky).
- Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji. Takto ich tam necháme „potiť sa“ min. 15 – 20 minút. Tento krok nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené.
- Dáme predhriať rúru na 150 °C. Po 20 min. zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v 1 vrstve na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 45 min. – ku koncu na nich dozeráme, aby sa nespiekli. Musí im ostať ich výrazná farba.