Cupcakes s mascarpone a jahodami

Autor receptu: redakcia

Nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia. Veď stačí z jahody spraviť „čerešničku na torte“ a aj obyčajný koláčik sa premení na noblesný dezert.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme žĺtky a mlieko. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a zvyšok práškového cukru. Múku premiešame s kypriacim práškom a jemne vmiešame do cesta. Cesto nadávkujeme do formičiek na mafiny a pečieme na 150 °C asi 20 minút.
  2. Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme spolu na jemný krém. Nakrájané jahody (200 g) a kryštálový cukor uvaríme. Horúce rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme zmes zbavili zrniek. Necháme vychladnúť.
  3. Koláčiky rozkrojíme, naplníme krémom a jahodami, nakoniec dozdobíme jahodovou omáčkou.