Cukina v parmezáne
Autor receptu: alena45
Už tu niekto písal, že toho roku je veľká úroda cukín a patizónov, a tak som sa trochu popozerala aj na iných stránkach (food.com) a jeden zaujímavý a jednoduchý recept vyskúšala.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Cukiny si nakrájame pozdĺž na tenké pásy, osolíme a necháme vypotiť cca 10 minút. Medzitým si na tanieri rozšľaháme vajcia a zamiešame strúhanku a parmezán, prípadne soľ. Ja som už soľ nepridávala.
Na plech si pripravíme papier na pečenie.
- Vypotené pásy cukiny postupne utierame do papierového obrúska a vidličkou opatrne a najmä trpezlivo natierame pripravenú zmesku. Ukladáme na plech, potom vložíme do rúry a pečieme pri cca 200 stupňoch asi 20 - 25 minút.
- Podávala som s tzatziki, ale určite by bola vhodná aj iná príloha, napr. zeleninový šalát.