Cukina v parmezáne

Autor receptu: alena45

Už tu niekto písal, že toho roku je veľká úroda cukín a patizónov, a tak som sa trochu popozerala aj na iných stránkach (food.com) a jeden zaujímavý a jednoduchý recept vyskúšala.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukiny si nakrájame pozdĺž na tenké pásy, osolíme a necháme vypotiť cca 10 minút. Medzitým si na tanieri rozšľaháme vajcia a zamiešame strúhanku a parmezán, prípadne soľ. Ja som už soľ nepridávala. Na plech si pripravíme papier na pečenie.
  2. Vypotené pásy cukiny postupne utierame do papierového obrúska a vidličkou opatrne a najmä trpezlivo natierame pripravenú zmesku. Ukladáme na plech, potom vložíme do rúry a pečieme pri cca 200 stupňoch asi 20 - 25 minút.
  3. Podávala som s tzatziki, ale určite by bola vhodná aj iná príloha, napr. zeleninový šalát.