Cuketovo-papriková nátierka vegan (fotorecept)
Autor receptu: zuzananoskova
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla ešte v septembri 2011. Hneď ako som prišla z návštevy domov, tak som ju pripravila aj ja. Vtedy ešte s taveným syrom. Tentokrát som ju pripravila vo vegan verzii :-) Rukola a cherry paradajka je z mojej "záhradky" v kvetináči na okennej parapete :-)
3-6 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kúsku Alsan bio (nemala som doma olej) som orestovala cibuľu,...
- ... pridala papriku, orestovala...
- ...potom cuketu, chvíľočku opäť podusila...
- ...odstavila a nakoniec som pridala Sójakrém...
- ...a všetko spolu premiešala. Môžete jesť aj teplé či dať po vychladnutí zachladiť do chladničky :-) Podľa chuti môžete pridať aj cesnak či vegetu, domácu samozrejme ;-)
- K nátierke som upiekla chlieb zo špaldovej múky so slnečnicovými a tekvicovými jadierkami a ľanovými semienkami.
- Moja prvá verzia nátierky v roku 2011 ešte s taveným syrom.