Cuketovo-papriková nátierka vegan (fotorecept)

Autor receptu: zuzananoskova

Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla ešte v septembri 2011. Hneď ako som prišla z návštevy domov, tak som ju pripravila aj ja. Vtedy ešte s taveným syrom. Tentokrát som ju pripravila vo vegan verzii :-) Rukola a cherry paradajka je z mojej "záhradky" v kvetináči na okennej parapete :-)

3-6
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kúsku Alsan bio (nemala som doma olej) som orestovala cibuľu,...
  2. ... pridala papriku, orestovala...
  3. ...potom cuketu, chvíľočku opäť podusila...
  4. ...odstavila a nakoniec som pridala Sójakrém...
  5. ...a všetko spolu premiešala. Môžete jesť aj teplé či dať po vychladnutí zachladiť do chladničky :-) Podľa chuti môžete pridať aj cesnak či vegetu, domácu samozrejme ;-)
  6. K nátierke som upiekla chlieb zo špaldovej múky so slnečnicovými a tekvicovými jadierkami a ľanovými semienkami.
  7. Moja prvá verzia nátierky v roku 2011 ešte s taveným syrom.