Cuketový chlieb
Cuketovo-mrkvový chlebík s fetou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Či už na večeru, raňajky, alebo ním
prekvapiť hostí.
12 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok. Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.
- V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a nasekanú kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame.
K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme. Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.
- Nakoniec postupne pridáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme aby sme nemali hrudky.
Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou. Pečieme na 180 C asi 50 minút. Hotový chlebík bude krásne rozvoniavať .
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom