Cuketové minisacherky
Autor receptu: tutika
Keďže je sezóna cukiet a sladké máme radi, na internete som narazila na tento recept, ktorý
som si upravila podľa seba.
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pomaly pridáme na jemno nastrúhanú cuketu, kakao a múku, premiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme asi 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť, formičkou vykrojíme kruhá, ktoré zlepíme ríbezľovým džemom.
- Poleva tmavá: Horkú čokoládu a Heru pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Vlažnou čokoládou polejeme koláčiky.
Bielu polevu /sačik/vložíme do horúcej vody, odstrihneme kúsok rožka a striekame na polevu čiary, alebo kruhá. Špajlou, alebo špáratkom prechádzame po strede čiary, alebo po okraji, podľa toho, aký chceme mať vzor.
- Toto množstvo vystačí na jeden plech, alebo tortovú formu. Môže sa preto urobiť aj koláčik v celku a zdobiť rezy, alebo upiecť tortu a ozdobiť podľa ľubovôle.
Ak chceme, aby nám poleva ostala pekne lesklá, koláčiky nedávame do chladničky, vydržia bez chladenia.