Čučoriedky vo vlastnej šťave
Autor receptu: redakcia
Suroviny Suroviny na 1 liter kompótu:- 500 g cukor
- 500 g (pomer cukru a čučoriedok si môžete nastaviť aj sami. ) čučoriedky
Postup- Čučoriedky nakladáme do pohárov a po vrstvách presypávame cukrom. Pokračujeme
striedavo čučoriedky – cukor, až kým nenaplníme poháre.
- Uzavrieme a sterilizujeme, kým čučoriedky nepustia šťavu. Po vysterilizovaní poháre obrátime hore dnom.
- Na čo si dať pozor: Zavárajte nepoškodené ovocie a zeleninu ihneď po zbere. Dbajte na čistotu pohárov. Presvedčte sa, že sú neporušené viečka, najlepšie sú nové a dobre dotiahnuté. Správna teplota pri zaváraní je od 65 oC do 90 oC – to je „betónová
istota“. Označte si tiež dátum zavárania.
|