Ovocný pohár
Čučoriedkový pohár
Autor receptu: redakcia
Z rozdrobených sušienok a korpusov môžeme pripraviť chutné dezertné poháre.
4 porcie |
25 (+ 2 h odstátie) minút príprava |
Postup
- Korpus alebo zvyšky koláča rozmrvíme a rozdelíme na štyri časti, budeme pripravovať 4 poháre.
- Smotanu vyšľaháme spolu
s mascarpone, ak chceme diétnejšiu verziu, tak s jemným tvarohom.
- Na dno pohárov rozložíme polovicu rozmrvených korpusových zvyškov, pokvapkáme ovocnou šťavou, na ne navrstvíme vyšľahanú šľahačku, čučoriedky, opäť rozdrobený korpus, pokvapkáme šťavou, poukladáme ovocie a končíme šľahačkou. Dozdobíme ovocím a nastrúhanou čokoládou. Takto pripravíme všetky 4 poháre.
- Poháre uložíme na 2 hodiny do chladničky a vychladené podávame.