Čučoriedkový koláč s mascarpone

Autor receptu: europizza

Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ak nemáte čučoriedky, dá sa použiť aj iné ovocie (maliny, ríbezle...). Ja som nemala dosť čučoriedok, tak som použila aj jahody. :)

30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme" . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy)
  3. Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.
  4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.