Čučoriedkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Jeden z nasich oblubenych cucoriedkovych kolacov.

20ks
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kyslu smotanu si rozmiesame so sodou bikarbonou,
  2. Vymiesame maslo s cukrom, pridame postruhanu citronovu koru a vanilkovy extrakt, alebo vanilkovy cukor. Za staleho slahania postupne pridame vajicka.
  3. Do rozslahaneho masla pridame kyslu smotanu so sodou bikarbonou a zamiesame.
  4. Dalej pridame muku rozmiesanu s praskom do peciva.
  5. Na koniec do cesta primiesame cucoriedky, ktore sme obalili v hladkej muke.
  6. Cesto vylejeme na plech velkosti 23/30cm vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 45minut.
  7. Upeceny a vychladnuty kolac potrieme plnkou a ozdobime cucoriedkami. Na plnku si rozmiesame Philadelphia syr s maslom, postruhanou citronovou korou, vanilkovym extraktom a praskovym cukrom.