Čučoriedkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Jeden z nasich oblubenych cucoriedkovych kolacov.
20ks porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Kyslu smotanu si rozmiesame so sodou bikarbonou,
- Vymiesame maslo s cukrom, pridame postruhanu citronovu koru a vanilkovy extrakt, alebo vanilkovy cukor. Za staleho slahania postupne pridame vajicka.
- Do rozslahaneho masla pridame kyslu smotanu so sodou bikarbonou a zamiesame.
- Dalej pridame muku rozmiesanu s praskom do peciva.
- Na koniec do cesta primiesame cucoriedky, ktore sme obalili v hladkej muke.
- Cesto vylejeme na plech velkosti 23/30cm vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 45minut.
- Upeceny a vychladnuty kolac potrieme plnkou a ozdobime cucoriedkami. Na plnku si rozmiesame Philadelphia syr s maslom, postruhanou citronovou korou, vanilkovym extraktom a praskovym cukrom.