Čučoriedkový Bomba koláč

Autor receptu: anonym

Suroviny

Postup

  1. PIŠKÓTA: Z 5 bielkov si vyšľaháme sneh. 5 žĺtkov + práškový cukor vymiešame mixérom, pridáme 1dcl vody a vymiešame. Potom pridávame 200g polohrubej múky, 1/2 práčku do pečiva, 1dcl oleja. Poriadne vymiešame mixérom a na záver ručne jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry cca na 15 minút pri teplote 180 °C. Presnejšie do vtedy, dokým nebude cesto zlatej farby. Po upečení necháme plát vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
  2. PLNKA 1: Z čučoriedkového kompótu zlejeme šťavu do odmerky a doplníme do 1 litra vodou alebo džúsom. (Ak dávame mrazené čučoriedky, tak dávame len vodu alebo džús, ale lepšie by bolo džús, aby puding chytil takú fialovú farbu). Šťavu zmiešame so zlatým klasom, osladíme podľa návodu a uvaríme ako puding. Necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zamiešame čučoriedky. Čučoriedkovú hmotu vylejeme na upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. PLNKA 2: Kyslé smotany zmiešame s vanilkovým cukrom, prípadne osladíme práškovým (podľa chuti). Primiešame vyšľahanú šľahačku a dáme navrch vychladnutej čučoriedkovej plnky.
  4. Navrch koláča poukladáme kakaové BEBE keksy. Na keksy vylejeme čokoládovú polevu a dáme do chladničky stuhnúť. Krájame podľa keksov.