Čučoriedkové rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborné lahodné a excelentné rezy.

32
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme sibielky,pridáme cukor a ešte do tuhá vyšľaháme.Pridáme žltky a olej zľahka zašľaháme.Pridáme múku s kypriecim práškom,zamiečame a vylejeme na plech s papierom a upečieme.
  2. Maslo vyšľaháme s cukrom na jemno.
  3. V mlieku uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť.Vychladnúty puding spojíme s vyšľahaným maslom a ešte dobré vyšľaháme.
  4. Na piškotu rovnomernevylejeme lyžicou všetkú šťavu z cedených čučoriedok,tak aby piškota bola poliatá celá.Ja som ešte pokvapkala rumom.Na piškotu potom rovnomerne rozložíme čučoriedky.Na to potom natrieme plnku a pokrájame na rezy.
  5. Ušľaháme si šľahačku podľa návodu a
  6. na každý rez nastriekáme šľahačku.Môže sa šľahačka natrieť na koláč a tak pokrájať.Je to už na ľubovôli každého ako si to zvolí.
  7. Tento zákusok je nielen fajnový ,ale je aj "pán excelens" lebo je štvorfarebný. Dobrú chuť!