Čučoriedkové rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborné lahodné a excelentné rezy.
32 porcií |
50 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Vyšľaháme sibielky,pridáme cukor a ešte do tuhá vyšľaháme.Pridáme žltky a olej zľahka zašľaháme.Pridáme múku s kypriecim práškom,zamiečame a vylejeme na plech s papierom a upečieme.
- Maslo vyšľaháme s cukrom na jemno.
- V mlieku uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť.Vychladnúty puding spojíme s vyšľahaným maslom a ešte dobré vyšľaháme.
- Na piškotu rovnomernevylejeme lyžicou všetkú šťavu z cedených čučoriedok,tak aby piškota bola poliatá celá.Ja som ešte pokvapkala rumom.Na piškotu potom rovnomerne rozložíme čučoriedky.Na to potom natrieme plnku a pokrájame na rezy.
- Ušľaháme si šľahačku podľa návodu a
- na každý rez nastriekáme šľahačku.Môže sa šľahačka natrieť na koláč a tak pokrájať.Je to už na ľubovôli každého ako si to zvolí.
- Tento zákusok je nielen fajnový ,ale je aj "pán excelens" lebo je štvorfarebný.
Dobrú chuť!