Čučoriedkové muffinky s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: tabeaa

Pri tomto recepte som sa nechala inšpirovať viacerými receptami z netu ale aj sebou samozrejme :) Chcela som trošku zaexperimentovať a obmeniť naše klasické čoko muffiny za niečo iné, nové :) Myslím, že sa celkom zadarilo, chutia naozaj výborne...

12ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetky potrebné suroviny a dve misky. Jednu väčšiu na suché prísady a menšiu na tekuté prísady. Naučila som sa robiť muffinky takto, že vždy suché a tekuté miešam zvlášť.
  2. Čiže, najprv všetky suché prísady spolu zamiešame.
  3. Potom si metličkou vymiešame celé vajcia s mliekom.
  4. Rozpustíme si maslo na platni a pridáme k vajciam s mliekom. Musíme pracovať rýchlo aby sa nám tekutá zmes nezrazila, keďže je maslo ešte teplé.
  5. Celú tekutú zmes vylejeme k sypkej a zľahka premiešame, všetko ručne samozrejme. Nakoniec pridáme čučoriedky, ktoré opatrne zapracujeme do cesta.
  6. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh, cukor a vanilkový cukor. Poriadne premiešame.
  7. Naplníme si cestom formu na muffinky ale len do polky. Formu by sme si mali pred tým radšej dobre vymazať, keďže sú tieto muffinky trochu ťažšie, aby sa nám ľahko vyberali.
  8. Naplníme tvarohovou plnkou.
  9. A navrch rozdelíme zvyšok cesta tak aby nám netrčala plnka. Dáme piecť asi na 180°. Pečieme od 15 do 20 min do zlatista. Radšej treba špáradlom vyskúšať, či už sú hotové.
  10. Po vybratí z rúry, by mali vyzerať asi takto. Ja ich ešte nechávam cca 2min vo forme a až potom ich povyberám.
  11. Tu sú hotové muffinky, môžme vložiť do papierových košíčkov. Dobrú chuť :)