Čučoriedková tvarohová studená torta à la cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: archaa

8-10
porcií
300 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Spodok odopínacej tortovej formy potrieme zľahka olejom. Maslo roztopíme, mandle nahrubo nasekáme,
  2. sušienky rozdrvíme a všetko spolu dôkladne vymiesime.
  3. Túto zmes navrstvíme na dno tortovej formy. Boky formy vynecháme. Odložíme do chladničky na 30 minút.
  4. Namočíme si plátky želatíny do studenej vody. Extra 6 plátkov a extra 2 plátky. Citrón umyjeme, nastrúhame kôru, rozrežeme a vytlačíme šťavu. Šľahačku vyšľaháme dotuha a odložime do chladničky..Nátierkové maslo, tvaroh, jogurt, cukor, vanilkový cukor spolu dobre vyšľaháme, pridáme kôru z citróna, 3PL citrónovej šťavy,
  5. opäť vyšľaháme a nakoniec zapracujeme hotovú vyšľahanú šľahačku.
  6. Želatínu vyžmýkame a v troche vody ju na najslabšom plameni necháme rozpustiť. Primiešame k tvarohovej zmesi a navrstvíme do tortovej formy na stuhnuté sušienky. Odložíme opäť na 30 minút do chladničky.
  7. Čučoriedky umyjeme a s 2PL cukru rozmixujeme. 2 zvyšné plátky želatíny opäť vyžmýkame a nahrejeme s trochou vody, aby sa rozpustila. Rýchlo primiešame k čučoriedkam a rozotrieme na tvarohovú vrstvu torty. Celú tortu necháme minimálne 4 hodiny v chladničke dobre stuhnúť. Pred podávaním ešte môžete ozdobiť celými čerstvými čučoriedkami.