Čučoriedková ovsená kaša
Autor receptu: andiss
Ako začneš ráno, taký budeš mať celý deň. Ja čučoriedky milujem..
Postup
- Do mierne zohriateho mliečka alebo vody pridáme vločky a štipku soli. Varíme na miernom plameni do požadovaného zhustnutia kaše.
Pridáme lyžičku brezového cukru a premiešame, stiahneme z ohňa, keď už máme kašovitú konzistenciu.
- Na spodok taniera dáme zopár čučoriedok a zalejeme ich kašou. Zvyšné čučoriedky poukladáme na vrch aj s orechami, posypeme ľanovými semienkami a môžme sa pustiť do maškrtenia.
- Občas si prisypem aj kokos alebo karob (zdravšia forma kakaa).
Najlepšie je, keď si v tanieri trošku tie čučoriedky popučíte a pustia svoju šťavu. Mňam, zbožňujem takéto rána! :))