CuBuchta (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Tento koláč mám z jedného českého časopisu.
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cuketu umyjeme a postrúhame na jemno
- V jednej nádobe vyšľaháme v mlieku vajcia, pridáme cukor a nakoniec olej. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Do tekutej zmesi primiešavame postupne múku a nakoniec nastrúhanú cuketu. Ak si cuketa pustí veľa šťavy trochu ju vymačkajte ale nie moc. Cesto má byť trochu redšie.
- Hotové cesto si rozdelíme a do 1/3 vmiešame 2 PL kakaa. Ja som pridala ešte 2 PL mlieka.
- Na stredne veľký plech, na pečiaci papier (alebo vymazaný) dáme najskôr bledé cesto a na vrch opatrne hnedé cesto.
- Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Necháme celkom vychladnúť, potom papier stiahneme.
- Plnka: z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme a po častiach vmiešame vychladnutý puding.
- Poleva: kyslú smotanu vymiešame s cukrom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a ihneď do nej zamiešame kyslú smotanu.
- Na cesto navrstvíme plnku a na plnku rozotrieme čokoládovú polevu.
- Ozdobíme, ja som urobila vidličkou takéto pásy a dáme do chladničky stuhnúť
- nakrájame a podávame ku kávičke :-)
- Rady na záver: tento koláčik som robila prvý krát. Na budúce dám do cesta viac mlieka, alebo viac cukety aby bol šťavnatejší. Ináč spojenie cesta, tvarohovej plnky a čokoládovej hmoty je veľmi sýte ale výborné a koláčik mal doma veľký úspech :-)