CuBuchta (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento koláč mám z jedného českého časopisu.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu umyjeme a postrúhame na jemno
  2. V jednej nádobe vyšľaháme v mlieku vajcia, pridáme cukor a nakoniec olej. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Do tekutej zmesi primiešavame postupne múku a nakoniec nastrúhanú cuketu. Ak si cuketa pustí veľa šťavy trochu ju vymačkajte ale nie moc. Cesto má byť trochu redšie.
  3. Hotové cesto si rozdelíme a do 1/3 vmiešame 2 PL kakaa. Ja som pridala ešte 2 PL mlieka.
  4. Na stredne veľký plech, na pečiaci papier (alebo vymazaný) dáme najskôr bledé cesto a na vrch opatrne hnedé cesto.
  5. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Necháme celkom vychladnúť, potom papier stiahneme.
  6. Plnka: z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme a po častiach vmiešame vychladnutý puding.
  7. Poleva: kyslú smotanu vymiešame s cukrom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a ihneď do nej zamiešame kyslú smotanu.
  8. Na cesto navrstvíme plnku a na plnku rozotrieme čokoládovú polevu.
  9. Ozdobíme, ja som urobila vidličkou takéto pásy a dáme do chladničky stuhnúť
  10. nakrájame a podávame ku kávičke :-)
  11. Rady na záver: tento koláčik som robila prvý krát. Na budúce dám do cesta viac mlieka, alebo viac cukety aby bol šťavnatejší. Ináč spojenie cesta, tvarohovej plnky a čokoládovej hmoty je veľmi sýte ale výborné a koláčik mal doma veľký úspech :-)