Crostini s uhorkovými špagetami a rozbífom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädziu roštenku vcelku osolíme, okoreníme, potrieme worcesterskou omáčkou a prudko opečieme na panvici s olivovým olejom.
- Po opečení natrieme mäso dijonskou horčicou a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C asi na 40 minút, ešte lepšie je použiť teplomer na pečenie – teplota vnútri mäsa musí byť v rozmedzí 52–54 °C.
- Mäso vyberieme, vložíme do alobalu a necháme oddýchnuť. Uhorku očistíme, nakrájame na dlhšie rezance pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, kôpor a zľahka premiešame.
- Biely chlieb nakrájame na centimetrové plátky a opečieme dochrumkava. Na opečený chlieb položíme uhorkové špagety a rozbíf nakrájaný na tenké plátky. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
|