Crostini s uhorkovými špagetami a rozbífom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu roštenku vcelku osolíme, okoreníme, potrieme worcesterskou omáčkou a prudko opečieme na panvici s olivovým olejom.
  2. Po opečení natrieme mäso dijonskou horčicou a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C asi na 40 minút, ešte lepšie je použiť teplomer na pečenie – teplota vnútri mäsa musí byť v rozmedzí 52–54 °C.
  3. Mäso vyberieme, vložíme do alobalu a necháme oddýchnuť. Uhorku očistíme, nakrájame na dlhšie rezance pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, kôpor a zľahka premiešame.
  4. Biely chlieb nakrájame na centimetrové plátky a opečieme dochrumkava. Na opečený chlieb položíme uhorkové špagety a rozbíf nakrájaný na tenké plátky. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.