Cookies z arašidového masla (fotorecept)
Autor receptu: jenni
Cookies z arašidového masla na vegánsky spôsob. Z uvedeného množstva vyšlo približne
40-42 sušienok.
15 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- V jednej mise zmiešame spolu cukor s arašidovým maslom, pridáme vanilkový lusk, škoricu mlieko a dôkladne premiešame celú zmes.
- K arašidovej zmesi pridáme sypké suroviny - múku, ovsené vločky, soľ, sódu bikarbónu a znova premiešame.
- Zo zmesi si odoberáme asi po 1 polievkovej lyžici a tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami necháme rovnomerné rozostupy.
- Guličky na plechu roztlačíme vidličkou.
- Vrch koláčikov jemne posypeme kryštálmi cukru. Koláčiky pečieme 10 až 12 minúť pri 180 stupňoch. Po upečení koláčiky necháme niekoľko (cca 5) minút na plechu a potom ich preložíme na tanier. Koláčiky necháme vychladnúť.
- Ak sa vám budú zdať sušienky hneď po upečení príliš mäkké, nezľaknite sa, potrebujú odstáť nejaký čas, kým trochu stvrdnú. Sušienky chutia výborne v kombinácii so studeným mliekom, odporúčam. Dobrú chuť.