Cookies z arašidového masla (fotorecept)

Autor receptu: jenni

Cookies z arašidového masla na vegánsky spôsob. Z uvedeného množstva vyšlo približne 40-42 sušienok.

15 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. V jednej mise zmiešame spolu cukor s arašidovým maslom, pridáme vanilkový lusk, škoricu mlieko a dôkladne premiešame celú zmes.
  2. K arašidovej zmesi pridáme sypké suroviny - múku, ovsené vločky, soľ, sódu bikarbónu a znova premiešame.
  3. Zo zmesi si odoberáme asi po 1 polievkovej lyžici a tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami necháme rovnomerné rozostupy.
  4. Guličky na plechu roztlačíme vidličkou.
  5. Vrch koláčikov jemne posypeme kryštálmi cukru. Koláčiky pečieme 10 až 12 minúť pri 180 stupňoch. Po upečení koláčiky necháme niekoľko (cca 5) minút na plechu a potom ich preložíme na tanier. Koláčiky necháme vychladnúť.
  6. Ak sa vám budú zdať sušienky hneď po upečení príliš mäkké, nezľaknite sa, potrebujú odstáť nejaký čas, kým trochu stvrdnú. Sušienky chutia výborne v kombinácii so studeným mliekom, odporúčam. Dobrú chuť.