Čokoládový závin
Autor receptu: redakcia
S maďarskými
tónmi – hodí sa
povedať na adresu
pôvodnej gastronómie
nášho regiónu. A tak
sa v duchu babičkinho
kulinárskeho trendu
snažíme o návrat týchto
chutných a pritom
jednoduchých receptov.
5 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Lístkové cesto necháme rozmraziť.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 – 3 mm.
V zohriatom mlieku rozpustíme čokoládu
a kakao. Necháme vychladnúť pri
izbovej teplote.
- Žĺtky vyšľaháme s maslom, pridáme
orechy, cukor a strúhanku. Čokoládovú
zmes a tuhý sneh z bielkov spolu
vymiešame a pridáme do žĺtkovo-maslovej zmesi. Na vyvaľkané cesto
rovnomerne natrieme plnku a zavinieme.
- Zvinuté cesto zľahka pretrieme štetcom
namočeným vo vode. Pečieme vo
vyhriatej rúre pri 170 °C. Odporúčame
obložiť štrúdľu suchými rožkami, aby
nepadla.