Čokoládový dezert s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: mista

Tento recept je trošku náročnejší na suroviny aj na čas. Ale výsledok stojí za to. Doma tento koláčik milujeme a robievam ho pri špeciálnych príležitostiach... Dá sa pripraviť aj v tortovej forme... Chuť je na nezaplatenie! Posúďte sami :)

12
porcií
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme tým, že si pripravíme všetky suroviny. Trocha čokolády si nechajte na posypanie.
  2. Najprv si pripravíme cesto. Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtka, k žĺtkam pridáme cukor a vymiešame. Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a potom ich pridáme k žĺtkam, pridáme múku a kakao. Premiešame.
  3. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a dáme piecť do rúry. Keď je cesto upečené necháme ho vychladnúť.
  4. Medzitým čo nám cesto chladne, dáme si čokoládu roztápať vo vodnom kúpeli. Mezditým si poriadne rozšľaháme mascarpone. Keď je čokoláda roztopená, necháme ju trošku vychladnúť a potom ju primiešavame k rozšľahanému mascarpone.
  5. Túto plnku potom natierame na vychladnuté cesto. Robím to tak, že dávam z cesta dole papier na pečenie a dám ho naspäť na plech a tam ho ďalej vrstvím.
  6. Teraz už len vyšľaháme smotanu a natierame ju na vrstvu plnky.
  7. Vrstvu šľahačky posypene zvyšnou postúhanou čokoládou a máme hotovo. Cez noc necháme stuhnúť v chladničke a ráno podávame. :) Prajem Vám dobrú chuť.