Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20 minút príprava |
40 (+ chladenie) minút na 160 °C |
Postup- Na korpus rozlámeme sušienky a nasekáme ich najemno v sekáčiku.
- Do sušienok pridáme maslo nakrájané na kocky a v sekáčiku zapracujeme.
- Hmotu natlačíme na dno aj boky tortovej formy s rozmermi 24x24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Na plnku nalámeme čokoládu do misky a rozpustíme
vo vodnom kúpeli.
- Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kakao a Baileys vymiešame v šľahači s lopatkovým nadstavcom.
- Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a premiešame. Pridáme vajíčka a dôkladne vymiešame.
- Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Koláč pečieme vo vodnej pare, a to tak, že spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm
a vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
- Na druhý deň pripravíme ganache. 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, až sa čokoláda rozpustí.
- Po vymiešaní necháme asi 10 minút chladnúť.
- Ganache zľahka rozotrieme na vychladený cheesecake a necháme stuhnúť.
- Cheesecake nakrájame na kocky. Smotanu, cukor a kakao vyšľaháme, preložíme do cukárenského vrecúška a kocky ozdobíme.
|