Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20 minút
príprava
40 (+ chladenie) minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus rozlámeme sušienky a nasekáme ich najemno v sekáčiku.
  2. Do sušienok pridáme maslo nakrájané na kocky a v sekáčiku zapracujeme.
  3. Hmotu natlačíme na dno aj boky tortovej formy s rozmermi 24x24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Na plnku nalámeme čokoládu do misky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  5. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kakao a Baileys vymiešame v šľahači s lopatkovým nadstavcom.
  6. Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a premiešame. Pridáme vajíčka a dôkladne vymiešame.
  7. Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Koláč pečieme vo vodnej pare, a to tak, že spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
  8. Na druhý deň pripravíme ganache. 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, až sa čokoláda rozpustí.
  9. Po vymiešaní necháme asi 10 minút chladnúť.
  10. Ganache zľahka rozotrieme na vychladený cheesecake a necháme stuhnúť.
  11. Cheesecake nakrájame na kocky. Smotanu, cukor a kakao vyšľaháme, preložíme do cukárenského vrecúška a kocky ozdobíme.